We doen net als in 2015 en 2018 weer mee aan deze ludieke Vlaams-Nederlandse vertelwedstrijd voor 50-plussers en mensen met een grijze kop; Tom als verteller en Corine als zijn coach. We reizen per trein naar Hengelo en begeven ons naar Buurthuis ’t Noaberhoes in de Vondelstraat. De zaal stroomt al lekker vol. We melden ons, en de zeven vertellers trekken een nummer uit een hoed om de volgorde van optreden vast te stellen. Uitslag: 1. Cat Rook; 2. Tom Draisma; 3. Geert Tersago (België); 4. Brigit Huiskes; 5. Nelle Raaphorst; 6. Susan Overweg; 7. Chris de Backer (België): Vier vrouwen en drie mannen, o.w. twee Belgen. Chris en Tom bereikten al eens eerder de finale bij organisator De verhalenfontein te Rotterdam. De opdracht: in minimaal 7 en maximaal 10 minuten een aansprekend verhaal zo boeiend mogelijk te vertellen. Tom vertelt het verhaal ‘Mevrouw Poe versus de Keizer van China’.

Een vierhoofdige jury brengt na intern beraad de uitslag. Iedere presentatie wordt door één der juryleden van lovend commentaar voorzien. En zoals dat gaat: ‘(…) De keuze was heel moeilijk, en had ook anders kunnen uitvallen’. Brigit (‘Het Spook van de Brecklenkamp’) en Geert (‘Van de Smid en zijn Kompanen’) mogen door naar de finale!!! Zij en de anderen worden toegejuicht, en er volgt een gezellig samenzijn. Ook worden adressen uitgewisseld.

Na deze ronde in Hengelo volgt ook in Lommel (België) en in Amsterdam nog een voorronde. NASCHRIFT: De finale in Rotterdam, gepland in maart, is wegens de Corona-crisis tot nader orde uitgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan