Aan wie?

Deze pagina kan kort zijn. Vraag liever: aan wie niet? Verhalen vertellen is voor alle leeftijden. Wij vertellen verhalen aan jong en oud. Het vaakst vertellen wij aan volwassenen van 30 tot 80. Maar we komen ook heel vaak op basisscholen.

Oud en Jong? Bij jong kun je denken aan kleuters, leerlingen basisonderwijs, middelbare scholieren, studenten. Onder de volwassenen treffen wij leden van zowel algemene als kerkelijke vrouwenverenigingen, leden van de verschillende ouderenbonden, personeelsleden van bedrijven, en natuurlijk mensen die afkomen op exposities in musea en oudheidskamers en soortgelijke centra, mensen die elkaar vaak niet kennen, maar als groepje door een gids worden meegenomen, of als groepje van ons een verhaal krijgen.

Bij de foto: Op vakantie met Senior Vakantieplan? Dan is een verhalenmiddag met Corine & Tom een bijzondere belevenis. Locatie: Hotel in Harderwijk

In musea en andere bezoekerscentra zien we vaak qua leeftijd zeer gemengde groepen, met onder anderen ouders of grootouders met kinderen, zelfstandige jongeren en ditto volwassen. In zulke gevallen kiezen we meestal een verhaal dat voor de kinderen geschikt is.

2014, Natuurpark Lelystad: Vertellen aan jong en oud

2010, Corine vertelt in tent

Zijn er twee vertelplekken, dan neemt één van ons de kleinste groep, de volwassenen of juist de kinderen, mee naar de tweede vertelplek. Op een festival in de open lucht is dat het gemakkelijkst te realiseren. Hiér onder een grote tuinparasol, dáár onder een boom of in een tent..

Heel soms zeggen we de ouders: ‘Dit verhaal is niet geschikt voor uw kind. Komt u straks maar terug voor een echt verhaal voor uw kind’. In het algemeen geldt echter: verhalen vertellen is iets voor alle leeftijden.

2014 – Luisteraars tijdens een verhaal bij de tentoonstelling ‘OER’ in NieuwLand Erfgoedcentrum, tegenwoordig het museum van Erfgoedpark Batavialand, Lelystad. We vertelden hier op meerdere dagen verschillende verhalen. In de oertijd waren deze streken van wat nu Flevoland heet al bewoond, nog vóór de Zuiderzee na verwoestende stormen op de Noordzeekust ontstond.

Bij de foto: Op vakantie met Senior Vakantieplan? Dan is een verhalenmiddag met Corine & Tom een bijzondere belevenis. Locatie: Hotel in Harderwijk

Tom,zittend voor een tent, vertelt verhalen op een ‘Dag van het Park’.

Vertellen aan jonge kinderen: Spannend hè?