Op zondagmiddag 30 juni was het dan zover: drie optredens met Afrikaanse verhalen en Afrikaanse muziek in een ‘Afrikaanse huiskamer’ annex Afrikamuseumpje Zambezia. Het lege winkelpand op het adres Promesse 14, vlakbij de bibliotheek, was door Janneke en Astrid van kringloopwinkel De Groene Sluis ingericht met wekenlang door hen ingezamelde ‘Africana.

Daarnaast hadden wij uit ons eigen ‘depot’ zeldzame stukken zoals een reusachtig initiatiemasker, een authentieke dorpsxylofoon, een grote drum, wandkaarten en -platen en tal van kleinere items opgediept en de Afrikaanse sfeer verder voelbaar gemaakt.

De liederen en muziek van Erna waren een openbaring! Tijdens onze verhalen maakte zij op haar Djembé drum zachte achtergrondmuziek die precies paste bij de sfeer van het verhaal op dat moment: vrolijk of onheilspellend, zachtjes of donderend! En dan de liederen! Eenvoudige meezingliederen tot en met prachtig lied van Miriam Makeba.

        

Tijdens de drie korte optredens van een half uur, steeds voor een nieuw publiek, vertelden wij ‘De Beklimming van de Chingahari’ (ronde 1, Corine); De Wraak van de Zwarte Mamba (ronde 2, Tom); en de kortere verhalen Ontmoeting op het Strand van Mozambique (ronde 3, Corine) resp. ‘Nathaniel Mkandla en zijn Blanke Bazen’ (ronde 3, Tom).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan