Beste lezer,

Improvisie bestaat 20 jaar, en wel op 15 april. Dat gaan we vieren: met verhalen vertellen en met activiteiten daaromheen! We hopen u dit jaar via Mare Flevum te informeren en, wie weet, in uw vertelstoel te krijgen, of op het podium!

    Terugblik op 2018.

[i] Mei was druk maar prachtig, met verteloptredens door ons op de Bataviawerf, een matineevoorstelling met en van de Lelystadse vertelkring in theater POSA, en optredens van ons beiden in Rotterdam, Voorburg en op landgoed Old Ruitenborgh te Vollenhoven (tijdens de Dag van het Kasteel 2018). Zie ons jaaroverzicht.

[ii] 3 nov. We deden met onze huiskamer, 20 stoelen, mee aan het Huiskamerfestival 2018 te Lelystad. Drie drukbezochte voorstellingen met korte verhalen, met muziek van zanger gitarist Nico Outhuijse en met scholier Samuel Volunteri als presentator.

[iii] 2018 eindigde in mineur: de door ons in 1999 opgerichte Lelystadse vertelkring (10 leden) ging dit najaar ter ziele door verschil van mening over de te volgen koers. Wij waren een soort peetouders van deze vereniging geworden. Toen pogingen de kring te redden mislukten, zijn we eruit gestapt, net als vijf andere leden. Als de pijn wat gezakt is, hopen we in goed overleg nog wel de financiën netjes te doen afsluiten.

Waarschijnlijk starten we in 2019 een nieuwe Lelystadse vertelkring. Bent u nu al geïnteresseerd? Laat het ons weten! Dan houden we u hierover speciaal op de hoogte.

[iv] De 2 jaaroverzichten 2018, van Improvisie èn vertelkring, zijn bij ons verkrijgbaar.

Flitsende start van 2019! Heel onlangs hebben we samen met  ontwerpers van Real Gen een sprankelende nieuwe website gemaakt. We verklappen hier niks, maar neemt u maar eens een kijkje! Wat vindt u er van? Laat maar weten s.v.p!

p.s. In de rubrieken [NIEUWS] en  [AGENDA] wordt eerstdaags nog e.e.a. gewijzigd.

 

Volgende nummers van Mare Flevum:

* Vertellen met en door ouderen

* Met verhalen werken op scholen

* 20 jaar vertellen in Flevoland

 

Bekijk onze volledige nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan